טיולים בארץ

פרט לסיורים העירוניים בתל-אביב ישנן אפשרויות נוספות לטייל ולסייר ברחבי הארץ. מובאות כאן כמה דוגמאות אך מובן שניתן 'לתפור' סיור בהתאם לרצון הלקוח.

אם כיום גיבוש וכיף לעובדים המשולב באטרקציות וארוחת בוקר וצהריים וטיול או כסיור לימודי  או חווייתי ייחודי לפי נושא מסוים לקבוצת מטיילים.

 

"כאן התחיל הכל...." (ד. בן-גוריון)
עבר הווה ועתיד בבית הספר מקווה-ישראל

 
בית הספר החקלאי הראשון בארץ מייסודו של קרל נטר בשליחות "כל ישראל חברים", סימן את התחלת ההתיישבות היהודית בעת החדשה בארץ ישראל. כיום זהו אחד מהשטחים הירוקים הנרחבים והלא ידועים בלב גוש דן.
בסיור בין המבנים הישנים עם ציורי הקיר והתקרות המצויירות לעצים המרהיבים, נספר על סוחר עשיר שגר במערה, על מפגש של קיסר הגרמנים ומלך היהודים, על התכשיטים הענקיים של אשת המנהל, על האופה שהפך לשחקן תיאטרון ועל אליק שנולד מן הים. נתאר את ההתגנבות אל מרתפי היקב שהסתיימה באימוני "הגנה" ונחשוף מה לנטורי קרתא ולמקווה ישראל...

הכניסה לאתר היא בתשלום.

 


"ראשון לציון מארש"
בעקבות הראשונים במושבה הראשונה של העלייה הראשונה

 
נבקר במושבה אשר טבעה את חותם הראשוניות על החיים העבריים בארץ-ישראל, בין הבתים שנותרו, שחלקם שומרו, נרקום את חלומות העבר.
נספר כיצד מצאו מים, מי היו הביל"ויים לפני שהפכו שם ללהקה, ומי היה זקן הביל"ויים. נרחיב על משורר שנתן בכוס עינו, על בית העם ועל החינוך העברי, על ביקורו של הרצל במושבה ועוד, וגם על עיצובה של ראשון לציון כמרכז העולמי לשפה העברית מאז ועד היום....
 
ניתן לשלב ביקור בחיזיון האור-קולי 'מצאנו מים' בבאר המושבה ובמוזיאון המושבה (בתשלום). או ב'ארמון הלבן' - בית הנשיא ד"ר חיים ויצמן ברחובות (בתשלום).
 

'חפש את האישה' - בין זמארין לזכרון יעקב
בעקבות הנשים בימי העלייה הראשונה

 
סיפורם של העולים מרומניה שניסו להגשים את חלומם להתיישב בארץ-ישראל, מהזווית הנשית של האירועים ובדגש על מעמד האשה במושבות. באתרי המושבה נדון במעמד האישה בעלייה הראשונה, בתפקידים שיועדו לה ובנשים המיוחדות שפרצו את הגבולות באהבה ובתעוזה. 
נגלה מי היה הבכיר הדון ז'ואן אשר "כל גן נעול רק לפניו פתוח", נתרפק על אהבת ניטה ומיכאל, ונחשוף מה העסיק את נשות המושבה ומה הראתה להן הברונית, נביא הדים מהוויכוח על זכות בחירה לנשים, ונחשוף משולשים רומנטיים בבית משפחת אהרונסון.

ניתן לשלב בסיור הדרכה בעקבות נשות המשפחה בבית פיינברג בחדרה (בתשלום), ביקור במוזיאון ניל"י, בבית אהרונסון (בתשלום), ביקור במוזיאון העלייה הראשונה (בתשלום).
 

מה בין בתיָה להרצל?
המושבה מזכרת בתיה וחוות הלימוד בחולדה

 
בסיור נפרוש פרקים ידועים פחות מימי העליות הראשונה והשנייה. בין בתי המושבה הציוריים והמשומרים נספר על עשרת המתיישבים הראשונים ועוד אחד בעל תפקיד מיוחד, נגלה היכן היו מתבודדים נערי ונערות המושבה, וכיצד נולדה מלחמת השמיטה. נמשיך לבית הרצל ונשמע את סיפורו של יער הרצל ועל הקשר בין תל-חי למקום.

ניתן לשלב ביקור במוזיאון מזכרת בתיה (בתשלום), ב'ארמון הלבן' - בית הנשיא ד"ר חיים ויצמן ברחובות (בתשלום).

 

אל "חלומו של הורדוס" וחגיגות המים במיומס
קיסריה ושוני

 
סיור באתרי קיסריה, העיר המפוארת שהקים הורדוס עם הנמל המלאכותי מהגדולים בים התיכון, שהפכה לעיר הבירה של ארץ-ישראל.
נעקוב אחרי התפתחותה של העיר בתקופות השונות. נכיר את הווי החיים דרך ארמון הצוק הייחודי, רחובות העמודים, הפסיפסים המרהיבים, בתי המרחץ והנמל. נבחן את התרבויות שהתפתחו בה בתקופות השונות לאור התיאטרון וההיפודרומים ועוד.
נבקר (לא בשבת) בשוני בו התקיימו פולחני מים וזימה.

הכניסה לגן הלאומי קיסריה בתשלום.
ניתן לשלב ביקור בתערוכה הארכיאולוגית במוזיאון ראלי קיסריה (ללא תשלום).

 

בין שתי ערים
מרשה ובית גוברין

 
אדומים, צידונים, חשמונאים, רומאים, צלבנים ומוסלמים נפגשים בשתי הערים: מרישה ועיר החופשיים (אלוותרופוליס) היא בית גוברין. סיור מעל ומתחת לפני האדמה בארץ אלף המערות סביב תל מרישה, במערות הקבורה הצידוניות המצויירות, באמפיתאטרון הרומאי הייחודי, בשרידי הכנסייה והמצודה.
 
הכניסה לגן לאומי בית גוברין בתשלום.

 

דיוניסוס, הליוס ופלאדיוס ב"פתחו של גן עדן"
בעקבות שלוש דתות בבית שאן ובבית אלפא

סיור בעקבות משולש הדתות הפגאנית, היהדות והנצרות כפי שהוא משתקף בבית אלפא ובבית שאן.
בית-שאן מהחשובות בערי ארץ-ישראל בתקופות הקדומות מגלה את פניה בחפירות בעשורים האחרונים. נתאר את חיי היום יום תחת השפעת הדתות השונות, את בתי המרחץ, המקדשים, התיאטרון, האמפיתיאטרון והשווקים. נעמוד על האדריכלות והתכנון העירוני ונבחן את השפעות המעבר לשלטון הנצרות על מראה העיר.
בבית אלפא נבחן את משמעות הדימויים הפגאניים ברצפת הפסיפס של בית הכנסת וננסה לפענח את תעלומת משמעותם.
 
הכניסה לגנים הלאומיים בית שאן ובית אלפא בתשלום.

 

"האם טוב יכול לצאת מנצרת?" (הברית החדשה, יוחנן א')
האם הבשורה הגיע לנצרת

 
בסיור  בעירו הציורית של ישוע, נבקר בכנסיות העיר בעקבות הצליין, בכנסיית הבשורה הקתולית, בכנסיית סן גבריאל ובכנסיית בית הכנסת וכן נפקוד את מעיין מרים. נצפה על העיר מההרים סביבה, נשוטט בסמטאות השוק המשתנה והולך בין בתים מטים לנפול, בתים מפוארים ותקרות מצויירות. 
 
ניתן לשלב ביקור בבית אמידים עם תקרות מצוירות (בתשלום) או בשרידי בית המרחץ התורכי (בתשלום). 
 

עיר לחוף ימים מתעוררת לחיים
עכו העתיקה

 
סיור אל העיר הקסומה, שהוכרזה כאתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו, בו משתלבים עבר הווה ועתיד, ונפגשים תורכים, צלבנים, לוחמי מחתרות, בריטים, צרפתי אחד קצת גמד ועוד. נלך בעקבותיהם בעיר שעברה המפואר נחשף בין אולמות ענק תת קרקעיים, מנהרת סתרים אל ארמון שלא שרד, מצודה שהיתה לכלא, שווקים וחמאם תורכי ועוד.
 
כרטיס כניסה משולב לאתרים בעיר העתיקה (אולמות האבירים, המנהרה הטמפלרית, מוזיאון אוצרות בחומה, החיזיון האור-קולי בחמאם התורכי ומוזיאון עוקשי), ואת מוזיאון אסירי המחתרות (בתשלום).
ניתן לשלב גם ביקור באתרים בסביבה כגון: הגנים הבהאים בעכו, או במוזיאון בלוחמי הגטאות.
 
הרים, גיבורים ופריחה בגלבוע
סיור אל פריחת האביב בגלבוע בעקבות הקרבות על ההר ולרגליו מתקופת המקרא ועד ימינו: שאול אל מול הפלשתים, גדעון כנגד מדיין ופועלו של אורד וינגייט בימי המרד הערבי. עוד נספר על פועלו של גואל העמק וההתיישבות בעמק יזרעאל. פריחת האירוסים ותצפיות מרהיבות בהר ברקן ומתל יזרעאל.
אפשר לשלב מסלול הליכה קל בנחל יצפור (ברמת טיולי משפחות).
ניתן לשלב אתרי מורשת (בתשלום) בעמק יזרעאל כמו בית שטורמן או מוזיאון העמק בקיבוץ יפעת.
 
 
צפון הנגב באדום
:
סיור אל האביב וההתיישבות בצפון הנגב. מפגש מאלף עם ניסן צורי וספור המים וההתיישבות בנגב ב"מוזיאון המים" בנירעם. תצפית על רצועת עזה הצומחת לגובה ממצפה נביה מרעי. סיור באתרי שמורת ביתרונות בארי: מרבדי הפריחה האדומה, הקמת נח'ביר (בארי) מי"א הנקודות, הקרב על עזה במלחמת העולם הראשונה באנדרטת אנז"ק, מחצבות הגפרית ובית החרושת, מחסני התחמושת הבריטיים, סיפורה של רוחמה.
 
פרחים ומורדים בגליל התחתון
:
סיור לגליל התחתון עם פריחת האביב. נבקר בתל יודפת והר עצמון בעקבות המרד הגדול. סיפורו של יוסף בן מתתיהו וממצאים מרתקים מהחפירות בתל יודפת בשנים האחרונות. תצפית מרהיבה מפסגת הר עצמון, מהים התיכון ועד לארבל. ספור ההתיישבות בגוש שגב. ביקור במבנה הצלבני הקבור בתל חנתון. ניתן לשלב ביקור בהררית
כפר המודטים הכולל קונצרט עם ניקו לוי (בתשלום).
 
הר הבית מקום של אש
:
תולדות הר הבית מימי שלמה המלך ועד ימינו. סיור בין המבנים המיוחדים על ההר: כיפת הסלע, מסגד אל-אקצה, המוזיאון ועוד, בשילוב אגדות ומסורות יהודיות ומוסלמיות. מה עמד מאחורי הקמת כיפת הסלע? מה היה מעמדה של ירושלים באיסלאם? מה היו מקורות ההשפעה של האדריכלות המוסלמית על ההר? מה הקשר בין הר הבית לכנסיית הקבר? כיצד מתבטא הסכסוך הערבי-ישראלי בהר הבית?

 



 
תגובות הוסף תגובה הוסף תגובה
בניית אתרים
דף הבית טלפון פייסבוק